Wanneer hypotheekadvies nodig is

Wanneer hypotheekadvies nodig is

De Financial Conduct Authority (FCA) reguleert hypotheekadviseurs. U kunt op hun website controleren wie er gereguleerd is. Als de door u gekozen adviseur niet gereglementeerd is, heeft u geen verhaal als het advies dat u krijgt niet passend is. De beste manier om erachter te komen, is door online beoordelingen te bekijken. U kunt ook de hulp gebruiken van een in-house makelaar die exclusief voor uw bank of hypotheekverstrekker werkt . Deze hypotheekadviseurs werken alleen aan de producten van de kredietverstrekker.

Hypotheek advies

Er zijn veel andere gevallen waarin hypotheekadvies nodig is. Mogelijk moet u opnieuw een hypotheek afsluiten, een tweede huis kopen of zelfs een vakantiehuis kopen. Bij het kopen van een vakantiewoning kan het zijn dat u een speciale hypotheek nodig heeft. Ook kunt u de hulp van uw hypotheekadviseur gebruiken om later in uw leven het eigen vermogen aan te boren. U kunt een hypotheekcalculator gebruiken om te bepalen hoeveel lening u zich kunt veroorloven.

Voordat u een hypotheek aanvraagt, moet u eerst bedenken hoeveel inleg u kunt betalen. Een kleine aanbetaling kan u geld besparen op rente, maar u komt te kort voor juridische kosten en zegelrechten. Hypotheekadviseurs zullen echter altijd een aanbetaling van minimaal 20% aanbevelen. Met een hypotheekcalculator kunt u inschatten hoeveel geld u kunt lenen om de hypotheek af te betalen. Let er bij het kiezen van een geldverstrekker op dat je er een zoekt met een hoge rente.

Klik hier om meer te lezen: Time Plan Consultancy

Wanneer hypotheekadvies nodig is De Financial Conduct Authority (FCA) reguleert hypotheekadviseurs. U kunt op hun website controleren wie er gereguleerd is. Als de door u gekozen adviseur niet gereglementeerd is, heeft u geen verhaal als het advies dat u krijgt niet passend is. De beste manier om erachter te komen, is door online beoordelingen te…