Leren over Engine Tuning

motor tuning

Motortuning is de wijziging of modificatie van een motor, normaal gesproken de motorregeleenheid of motor, om optimale prestaties te leveren en het vermogen, de economie of de levensduur van de motor te verhogen. Het basisdoel van motortuning is om de motor te optimaliseren voor maximale output met minimaal verlies aan efficiëntie. Regelmatige aanpassingen aan de motor worden gemaakt om een specifiek gewenst resultaat te bereiken, zoals meer snelheid of koppel voor hogere prestaties, of om een zuinigere motor te hebben. Over het algemeen worden de meeste interne motorveranderingen gedaan om een drastische verandering in het aantal pk’s van een motor te bewerkstelligen, het brandstofverbruik te verminderen of om een drogere motor te hebben. Engine tuning kan ook worden gedaan om de prestaties van een motor te verbeteren.

Er zijn veel verschillende manieren om de motor af te stemmen. Het primaire doel is om de prestaties van een motor te verbeteren zonder noemenswaardig verlies aan kwaliteit van leven. Het primaire doel van de meeste tuning is het veranderen of verbeteren van de prestaties van de motor zonder enig onderdeel van het voertuig te veranderen of te beschadigen. Sommige mensen hebben de neiging hun voertuig aan te passen om bepaalde cosmetische veranderingen te bereiken of om te passen bij de stijl die de eigenaar wenst.

Er zijn drie primaire gebieden van motortuning, namelijk cilinderkleppen, compressie en koeling. De kleppen beïnvloeden de hoeveelheid gasstroom in een cilinder en regelen de hoeveelheid druk die vrijkomt per cyclus van een motor.

De compressiewaarde heeft invloed op de druk die vrijkomt bij de pneumatische onderdelen (zuigers en bougies) en de hoeveelheid hydraulisch verlies in de motor. Het koelsysteem stabiliseert de temperatuur van de lucht rond een zuiger. Elk van deze drie aanpassingen kan uw vermogen verlagen.

Een andere vorm van motortuning staat bekend als brandstoftoevoer. Dit omvat het mechanische proces van het aanpassen of wijzigen van de inlaat, uitlaat en brandstoftoevoer van een voertuig. Over het algemeen zijn deze aanpassingen bedoeld om de prestaties van de motor te verbeteren. Meestal worden deze melodieën uitgevoerd op straatlegale motoren om de omvang van de uitlaatgasemissie te verminderen en het brandstofverbruik van het voertuig te verbeteren. Bekende voorbeelden van dit soort melodieën zijn onder meer het verlagen van de gascruislift en het wijzigen van de compressie.

Het laatste type motortuning omvat het gebruik van een blauwdruktool om zelf een mechanische tekening te maken. U kunt dit blauwdrukprogramma op verschillende websites op internet kopen. Het blauwdrukprogramma heeft een aantal verschillende onderdelen die je nodig hebt om je eigen deuntje te maken. De elektronische ontstekingstester is een van deze items, omdat deze wordt gebruikt om aan te geven wanneer de motor is aangestoken en om te controleren hoeveel brandstof uit de carburateur lekt.

Om alle stappen in een specifieke volgorde te voltooien, moet u voor het blauwdrukprogramma enkele andere componenten toevoegen, zoals de motorafstemmingsonderdelen, het brandstoftoevoersysteem, de uitlaatpijpen, enz. Nadat u dit heeft voltooid, moet u testen of alles correct werkt. (U mag geen van de motorafstemmingsonderdelen wijzigen, tenzij u zeker weet dat ze goed werken.) Als er problemen zijn, moet u controleren of deze onder de garantie vallen. Mogelijk kunt u ook op internet ondersteuning voor dit proces vinden).

Motor Tuning-service van Chipperformance

Klik hier voor meer informatie http://chipperformance.nl/

Motortuning is de wijziging of modificatie van een motor, normaal gesproken de motorregeleenheid of motor, om optimale prestaties te leveren en het vermogen, de economie of de levensduur van de motor te verhogen. Het basisdoel van motortuning is om de motor te optimaliseren voor maximale output met minimaal verlies aan efficiëntie. Regelmatige aanpassingen aan de…