Elektronische toetsenborden kiezen voor het hoofdwerk van een kerkkoor

Noorlander Orgels

Als je een hauptwerk kerkorgel in je kerk hebt en je hebt besloten om een elektronisch toetsenbord te gebruiken, dan zul je eerst wat hoofdwerk moeten doen voordat je elektronische toetsenbord in het koorgebouw wordt geplaatst. Je moet beslissen of het hoofdwerk in stembereik of muzikaal bereik moet zijn.

Als het puur een kwestie van koor is en niet van instrumentaal, is de keuze vrij eenvoudig.

Als het strikt een kwestie van koor is en geen instrumentaal, dan moet je het koor zelf opmeten en ervoor zorgen dat de trabajo perfect bij het koor past. Meet de lengte van het koor elke keer dat de organist het akkoord speelt dat het octaaf van het kerkgeluid het dichtst benadert. Als het akkoord bijvoorbeeld C tot G-scherp is (voor een G-akkoord), moet je de lengte van het koor meten om ongeveer 150 centimeter lang te zijn. Dus als u van plan bent om een elektronisch toetsenbord voor uw kerkkoor te kopen, zult u het belangrijkste werk moeten doen om het juiste elektronische model en de juiste maat elektronisch toetsenbord voor uw kerk te vinden.

Het belangrijkste werk voor het koor is niet het zingen, maar het werk van koordirigenten. De koordirigent is degene die de muziek kiest voor de uitvaartdienst. De muziek moet mooi zijn en een grote impact hebben op de mensen die het zullen horen. Het moet gevoelens krachtig uiten om effectief te zijn. Dus als u op zoek bent naar een elektronisch toetsenbord voor uw kerkkoor, moet u een model en een maat vinden die passen bij de behoeften van de uitvaartdienst.

Nadat het belangrijkste werk is gedaan, moet u een model en maat vinden die werken met de andere accessoires die worden gebruikt.

Je moet het model van het elektronische keyboard matchen met andere accessoires zoals het orgel, microfoon, tamboer, etc. Andere accessoires zijn de elektrische gitaar, sitar, keyboards, microfoons, etc. Daarom is het vinden van de beste elektronische modellen en formaten voor je koor erg belangrijk, want je hebt alles nodig om samen te werken.

Als u een elektronisch toetsenbord voor uw kerkkoor gebruikt, heeft u ook enkele programma’s nodig die u zullen helpen bij het correct spelen van de liedjes. De meeste koordirigenten geven er de voorkeur aan om Microsoft Words te gebruiken als hun favoriete programma. Er zijn echter ook anderen die de voorkeur geven aan uitspraaksoftware om te helpen bij het leren van de juiste noten en akkoordprogressies. Sommige mensen gebruiken ook tabulatuur om de lofzangen of liederen te leren. Maar het gebruik van deze software kan veel kosten. Als je een krap budget hebt, kies dan voor Pronation-software.

koordirigent speelt een sleutelrol in elke kerkdienst. Hij is degene die verantwoordelijk is voor het onderwijzen en begeleiden van de gemeente om de religieuze lessen te volgen. Om dit te kunnen doen, moet hij over de juiste apparatuur beschikken, zoals microfoons, toetsenborden, sitars, enz.

Klik om meer te lezen: Noorlander Orgels

Als je een hauptwerk kerkorgel in je kerk hebt en je hebt besloten om een elektronisch toetsenbord te gebruiken, dan zul je eerst wat hoofdwerk moeten doen voordat je elektronische toetsenbord in het koorgebouw wordt geplaatst. Je moet beslissen of het hoofdwerk in stembereik of muzikaal bereik moet zijn. Als het puur een kwestie van…