Begrijpen hoe u een makelaarscommissie onderhandelt

Begrijpen hoe u een makelaarscommissie onderhandelt

Een makelaar is een professional die kopers en verkopers helpt bij de aankoop van hun droomhuis. Vastgoed is een markt die veel kansen biedt; je kunt een huis verkopen voor veel minder dan je het hebt gekocht, je kunt het bouwen voor een fractie van wat het zou kosten om het af te breken en je kunt ervoor kiezen om te huren of te kopen. De meeste mensen huren echter een agent in omdat ze het jargon niet begrijpen en denken dat ze het werk zelf kunnen doen. Dit is een grote fout.

Makelaar

Als je met een makelaar werkt, moet je begrijpen dat ze de hele dag over deals hebben onderhandeld – ze zijn niet alleen naar het gerechtsgebouw geweest en hebben gesproken met het opnamekantoor en met het advocatenkantoor, maar ze hebben ook gesproken met een honderd verschillende kopers en verkopers en kreeg schattingen van elk Makelaar Zoetermeer nodig? Lammers NVM Makelaars Zoetermeer. Afsluitingskosten zijn niet onderhandelbaar; contracten zijn niet onderhandelbaar. Dus hoeveel verdient een makelaar?

Het hangt er echt van af voor hoeveel het huis bij sluiting wordt verkocht. Als de woning voor $ 500.000 wordt verkocht, is een makelaarscommissie van 6% minimaal. Als het voor een miljoen dollar wordt verkocht, wordt een volledige commissie van vijfenveertig procent verwacht. Met een huis van twee miljoen dollar springt het cijfer naar vijfenzeventig procent.

Meer weten? Klik dan hier: Lammersmakelaars.nl

Begrijpen hoe u een makelaarscommissie onderhandelt Een makelaar is een professional die kopers en verkopers helpt bij de aankoop van hun droomhuis. Vastgoed is een markt die veel kansen biedt; je kunt een huis verkopen voor veel minder dan je het hebt gekocht, je kunt het bouwen voor een fractie van wat het zou kosten…